
WINE MAKER’S DINNER –
VIININ JA POHJOISEN LUONNON
TAIANOMAINEN LIITTO
Tervetuloa illalliselle, jossa viinien tarinat ja pohjoisen luonnon maut kietoutuvat toisiinsa ainutlaatuisella tavalla. Wine Maker’s Dinner on elämyksellinen illallinen, jossa huolella suunnitellut ruokalajit ja tarkoin valitut viinit kohtaavat toisensa täydellisessä harmoniassa.
Illallisen tähtenä loistaa Parés Baltàn viinitalo, joka on vuodesta 1790 toiminut perheomisteinen tila Kataloniassa, Espanjassa. Biodynaamisesti viljellyt, Demeter-sertifioidut uomuviinit syntyvät luonnon ehdoilla – rypäleet kasvavat luonnonsuojelualueilla villisikojen ja vuorikotkien kotiseudulla, laaksojen ja vuorten vaihtelevissa ilmastoissa. Tilaisuuden kruunaa se, että illallisella on mukana myös viinitalon edustaja, joka vie vieraat matkalle viinien maailmaan kertoen tarinoita rypäleistä, tarhoista ja viinien syntyprosessista.
Viinien rinnalla nautitaan keittiömestari Joel Mannisen suunnittelema neljän ruokalajin illallinen, jonka inspiraationa toimii pohjoinen luonto ja sen puhtaat, vahvat raaka-aineet. Jokaiselle ruokalajille on tarkoin valittu Parés Baltàn viini, joka täydentää makumaailman huippuunsa – tarjoten kokonaisvaltaisen ja syvällisen elämyksen kaikille aisteille.
ALKURUOKA I
Sokerisuolattua rautua, karviaismehua maustettuna timut-pippurilla, marinoitua karviaista ja jalapeñoa
Annokselle on valittu viinitalon valikoimasta:
Parés Baltà Cosmic
ALKURUOKA II
Kuningasrapukeittoa, kirsikkatomaattia, rakuunaa ja briossia
Annokselle on valittu viinitalon valikoimasta:
Parés Baltà Pink p
PÄÄRUOKA
Hitaasti haudutettua poron niskaa pippuriglaseerattuna, tummaa väinönputkikastiketta, paistettuja suppilovahveroita ja selleripyreetä
Annokselle on valittu viinitalon valikoimasta:
Parés Baltà Mas Irene
JÄLKIRUOKA
Uuniomenatartaletti, hillasorbettia ja kuusikaramellikastiketta
Annokselle on valittu viinitalon valikoimasta:
Parés Baltà Honeymoon